ACNEWS

Szenvedés: visszafelé folyik a vér egy brit nő ereiben

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
Egy egyedülálló anyuka elképesztő fájdalmakat él át különös betegsége miatt.
Hirdetés
Ad image

Lolita Vaciete tavaly nyáron kezdett elképesztő fájdalmat érezni a hasában. A CT-vizsgálat később kimutatta, hogy kismedencei pangás szindrómája van, ami olyan érzés, mintha „késsel vágnák”.

Állapota miatt a 33 éves nő vénái elzáródnak, és a vére gyakran visszafelé áramlik, ami miatt szédül és elájul.

A szindróma „tönkretette az életét”, és rémálommá teszi számára az olyan mindennapi feladatokat, mint nyolcéves kisfiának, Jakobnak az iskolába vitele – mivel fennáll a veszélye, hogy menstruáció közben elájul.

Az anyukának 14 hónapot kell várnia arra, hogy eljusson egy vérspecialistához.

„A fiamról való gondoskodás az, ami életben tart. Ez segít erőt meríteni ahhoz, hogy folytassam még akkor is, ha fizikailag nagyon nehéz. Úgy érzem, mintha bezártak volna egy dobozba, és azt mondták volna, hogy csak maradjak és várjak. Nem értem, hogyan tarthat 14 hónapig, amíg egy vérspecialista és egy nőgyógyász felkeres” – mondta Lolita

Az egygyermekes anyuka nem gondolta, hogy komoly a helyzet, amikor tavaly júniusban elkezdődtek a fájdalmak. A testsúlya azonban rövid időn belül rohamosan csökkent.

„Az elmúlt évben két kilót fogytam. Minden alkalommal, amikor megmozdultam, úgy éreztem, mintha valaki késsel vágná a hasam jobb oldalát. Nagyon gyenge voltam, és nem tudtam sokáig állni anélkül, hogy ne szédültem volna el. Félóránként vécére kellett mennem.”

„Amikor megjön a menstruációm, ágyban kell maradnom, mert elájulhatok a túl sok vérveszteségtől” – mondta a Mirrornak.

Az egyedülálló anyuka márciusban betegszabadságra kényszerült a fine dining konyhán betöltött állásából. A fizetése mostanra elapadt.

„Ha ez így folytatódik, azt hiszem, a nyáron adósságba kerülök. Szó szerint fillérről fillérre élek, hogy kifizessem a számláimat” – magyarázta.

Mivel nem volt hová fordulnia, Lolita létrehozott egy adománygyűjtő oldalt, és a 4000 fontból eddig 650 fontot gyűjtött össze, hogy kifizethesse a vénaembolizációnak nevezett kezelést.

„Megnéztem, hogy magánorvoshoz fordulhatok-e, de a költségek túl magasak, egyszerűen nem engedhetem meg magamnak. Beszéltem a barátaimmal, és azt javasolták, hogy indítsak egy GoFundMe-oldalt” – mondta.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés