ACNEWS

2023. May 31.   |   Angéla napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Vera Jourová: Olyan Európában hiszünk, amely elfogadja a sokszín …

Olyan Európában hiszünk, amely elfogadja a sokszínűséget, és amely nem rejti el azt a gyermekek elöl - jelentette ki Vera Jourová, az Európai Bizottság átláthatóságért és értékekért felelős tagja kedden Luxembourgban, az európai uniós tagországok általános uniós ügyekért felelős minisztereinek egynapos tanácskozását követően.

Hirdetés
Ad image

Olyan Európában hiszünk, amely elfogadja a sokszínűséget, és amely nem rejti el azt a gyermekek elöl – jelentette ki Vera Jourová, az Európai Bizottság átláthatóságért és értékekért felelős tagja kedden Luxembourgban, az európai uniós tagországok általános uniós ügyekért felelős minisztereinek egynapos tanácskozását követően.

Vera Jourová a nemrégiben elfogadott magyar pedofilellenes jogszabállyal összefüggésben kijelentette: a véleménynyilvánítás szabadságát védeni kell, és senkit sem szabad hátrányosan megkülönböztetni szexuális irányultsága miatt.

„A számos aggodalomra okot adó magyar ügyet érintően az Európai Bizottság azon a véleményen van: a magyar hatóságok részéről nincs látható törekvés arra, hogy megvédjék az európai értékeket. Az uniós bizottság kész a párbeszédre Magyarországgal a vitás jogi ügyek rendezése érdekében, mint ahogy kész minden rendelkezésére álló eszközt használni akkor, ha az szükségesnek látja ” – emelte ki.

Az Európai Bizottság megvizsgálja, hogy a magyar törvény szembemegy-e az uniós szabályozással – közölte a uniós biztos. (MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés