ACNEWS

Vérdíjat tűztek ki az állatkínzó fejére – Félmillió forint a jutalom

Egyre jobban elharapódzik a harc a helyi lakosok és az állatkínzók között.

Hirdetés
Ad image

Egyre jobban elharapódzik a harc a helyi lakosok és az állatkínzók között.

Korábban az AcNews számolt be róla, hogy valaki, vagy valakik szöges, csavaros kolbászkákat szórnak szét Pestszentlőrinc utcáin, és a közeli Péterhalmi erdőben, ahol köztudottan rengetegen sétáltatnak kutyákat.

A halálos csalétekre már több kutyasétáltató is rátalált, a szögek felhasítják az ebek gyomrát és nyelőcsövét, amelyet csak azonnali műtéttel lehet orvosolni, azt is többszázezer forintért.

A helyiek már eddig is dühösek voltak, és habzó szájjal fenyegették a Facebookon a tettest, most azonban egyenesen vérdíjat tűztek ki az állatkínzó fejére.

„A szétszórás módja és helyszínei arra engednek következtetni, hogy az elkövető szándékosan olyan helyekre tette ki a csavaros kolbászokat, ahol sok kutyát sétáltatnak rendszeresen. Az esetekben legalább 13 kutya sérült meg és szorult orvosi ellátásra, ami miatt több ízben is bejelentés történt a rendőrkapitányságon, valamint feljelentés is történt.  A nyomozás folyamatban van.

Annak a személynek, aki a cselekmény elkövetőjéről érdemi, bizonyító erejű információval rendelkezik, nyomravezetői díjat ajánlunk fel a Péterhalmi Erdő Kutyásai csoport résztvevőinek köszönhetően 500 000 Ft értékben” – áll a felhívásban, melyet több helyen is kitettek a 18. kerületi erdőben.

Lapunknak korábban Makai Gábor szakpszichológus mondta el, hogy miféle ember képes arra, hogy halálos csalétket szórjon szét a kutyáknak.

„Minden embernek máshol húzódik meg az erkölcsi határa. Az önbíráskodás és az agresszió viszont minden esetben elfogadhatatlan. Sajnos a társadalom engedékenyebb az ártatlan állat életének esetében. Azok az emberek, akik ilyesmit követnek el haragot és dühöt éreznek a kutyák iránt. Elhiszik, hogy azzal, hogy megölik őket, a közjót szolgálják. Például nem lesz több kutyakaki… Feltételezhető náluk a mentális zavar, de pszichopatának nem nevezném őket, az más kategória.”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés