ACNEWS

Vérfürdő Nagyatádon: agyonlőtte magát orosz rulett közben a kisfiú

Fotó: OMSZ/Facebook
Fotó: OMSZ/Facebook
Az édesanyja lélekszakadva rohant be a dörejre a gyerek szobájába, a holttest mellett az apja lőfegyvere hevert.
Hirdetés
Ad image

Megdöbbentő tragédiához riasztották a rendőrséget és a mentőket Nagyatádon. A barcsi szakiskola diákja az apja fegyverével beszállt egy interneten zajló, valódi orosz rulett játékba. Nem volt szerencséje, amikor a fegyvert a fejéhez emelte és meghúzta a ravaszt. A  dörrenést az otthon tartózkodó édesanyja is meghallotta, ő rohant be a szobába, sokkot kapott a látványtól. Hiába érkeztek a mentők, már nem tudták megmenteni a kamaszfiú életét – írta a Sonline.

A rendőrség a lap kérdésére azt közölte, hogy a haláleset körülményeit a nagyatádi rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja. Úgy tudni, a rendőrséghez is érkeztek információk az orosz rulettről. A lap szerint a fiú a lőfegyvert az édesapjától szerezte, aki vadászengedéllyel rendelkezik. Az otthoni fegyvertartás körülményei szabályosak voltak. A vizsgálat részét képezik, hogy a gyerek hogyan fért hozzá a lőfegyverhez.

A Wikipedia szerint az orosz rulett egy szerencsejáték, amelynek lényege, hogy egy hatlövetű forgótáras pisztolyba egyetlen töltényt tesz az ember, megforgatja a tárat, fejéhez emeli a fegyvert és lő egyet. Ha a töltény a megfelelő pozícióba kerül, a játék halált is okozhat. Arra, hogy a töltény elhagyja a tárat, az esély 1 a 6-hoz) A névben az orosz szó a játék származási helyére utal, a rulett szó pedig a kockázat vállalására és a fegyveren található tár forgására utal.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés