ACNEWS

Vérfürdő Ukrajnában: 900 katonát öltek meg az oroszok szerdán

Ukrajna naponta ezer katonát veszít Fotó: grafika
Ukrajna naponta ezer katonát veszít Fotó: grafika
Aratott a halál a keleti fronton: döbbenten nézte a nyugat az irtózatos veszteséget, amit az ukránok elszenvedtek.
Hirdetés
Ad image

Kudarcba fulladt az ukrán ellentámadás Donyeck és Kupjanszk környékén. De az oroszok a front más részén is csapásokat mértek az ukránokra. Akik a majdnem 900 katonán kívül rengeteg technikai, harci eszközt is elveszítettek. Például lőszert egy szállító vasúti szerelvényt a Dnyepropetrovszk megyei Mezsova állomásnál. Egy lőszerraktárat, két drónirányító központot, egy vezetési- és megfigyelőpontot. Három harckocsit, négy amerikai Stryker páncélozott személyszállító járművet, egy amerikai M109-es Paladin önjáró, valamint két amerikai M777-es és egy brit FH-70-es vontatott tarackot.

 Mindezt Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője jelentette be csütörtökön..

Az orosz tábornok szerint az ukrán fegyveres erők az elmúlt nap folyamán a fronton összesen csaknem kilencszáz katonát vesztettek, a legtöbben közülük, mintegy 310-en a Donyeck környékén vívott harcokban estek el. Konasenkov a megsemmisített ukrán katonai létesítmények és haditechnikai eszközök között említett meg egyebek között egy

Az Ukrajnával határos orosz és az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek több településéről jelentettek a helyi hatóságok csütörtökön ukrán tüzérségi támadást. Belgorod megye légterében reggel egy ukrán csapásmérő drónt lőtt le az orosz légvédelem.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés