ACNEWS

Vérlázító: kislány bugyijában turkált a pap Máriapócson

Egy pedofil pappal kevesebb molesztálja a gyerekeket Fotó: Pixabay
Egy pedofil pappal kevesebb molesztálja a gyerekeket Fotó: Pixabay
Vádat emeltek a pedofil Sz. atya ellen, gyermekek ellen elkövetett szexuális erőszak miatt nyomoznak vele szemben.
Hirdetés
Ad image

A Hajdúdorogi Metropolitai Egyház együtt érez az áldozatokkal és érintett családtagjaikkal. Nekik a Magyar Katolikus Egyház a támogatását is felajánlotta. Az egyház közleményében hozzátette: megrendülten állnak az eset előtt, és várják az ügyet lezáró végső bírósági eredményt.

A 444.hu információja szerint a görögkatolikus Sz. atya egy gyermekvédelmi intézmény vezetője volt. Egészen addig, amíg a Gyermekvédelmi Szakszolgálat feljelentette egy kamasz lány molesztálása miatt. Az eljárást lezárták, Sz. atyát az egyház áthelyezte a megye másik végébe,. De nem sokkal később az új szolgálati helyén is feljelentette őt egy 9 éves kislány édesanyja. Akinek vallomása szerint a lánya azt mesélte neki, hogy „az iskolában fogdosta a pap bácsi”, aki „a hittanórán maga mellé ültette, majd belenyúlt a bugyijába [a] nadrágján keresztül”.

Azonban minderre Sz. atya felettese, Kocsis Fülöp felháborító módon reagált. Szerinte a „vád nem tűnik megalapozottnak, sokkal inkább koholt vádnak tűnik”. Később azonban a bíróság bűnügyi felügyelet alá vonta a papot, ezzel eltávolította a gyerekek közeléből. Onnantól egy nemzeti kegyhelyen élt. Ezután még egy kislány jelentkezett a rendőrségen, a nyomozás pedig szexuális erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyt tovább.

A Hajdúdorogi Főegyházmegye hétfői közleményéből kiderült, hogy a Debreceni Járásbíróságon vádat emeltek Sz. atya ellen. Aki szabadlábon, bűnügyi felügyelet alatt védekezhet. Az egyház minden papi tevékenységtől eltiltotta és elbocsátotta a papot a máriapócsi szolgálati helyéről.  

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés