ACNEWS

Vérmedve támadt egy kislányra és 4 felnőttre Lipótszentmiklóson

fotó: Virág Márton
fotó: Virág Márton
Egy 10 éves kislány, egy 32 és egy 72 éves férfi, valamint egy 49 és egy 58 éves nő megsérült a támadásban.
Hirdetés
Ad image

Rendkívüli helyzetet hirdettek Lipótszentmiklóson a medvetámadás miatt. Ugyanez a ragadozó szombaton Deménvölgyben a halálba kergetett egy nőt. A tragikus sorsú asszony a támadás során 150 méter magasból lezuhant egy mederbe esett. Az első vizsgálatok szerint fejsérülés miatt vesztette életét. A halál pontos okát a boncolás után tudják megállapítani. A medvét akkor úgy sikerült elijeszteni, hogy a keresőcsapat egyik tagja a levegőbe lőtt. egy nappal később vasárnap a szlovákiai Lipótszentmiklóson tűnt fel. Ott támadt rá négy felnőttre és egy kislányra – idézte a telex az Új Szó cikkét. Valamennyien harapásos és karmolásos sérülést szenvedtek. Azóta mindenkit hazaengedtek a kórházból, otthon lábadoznak.

Hajtóvadászat indult a medve után

„A városi hivatalban jelenleg válságstáb ülésezik a környezetvédelmi minisztérium, a barnamedve-intervenciós csoport, az állami rendőrség, a vadászegyesületek és a Tátrai Nemzeti Park (TANAP) részvételével. Jelen van az egyik áldozat édesapja is – írta a lap. Az állatot a rakparton és a bevásárlóközpont környékén is látták, a város szóvivőjének tájékoztatása szerint végül átúszott a Vág folyón Plostin irányába, így már a lakott területen kívül tartózkodik. Ján Blcháč, a város polgármestere a vasárnap délután tartott sajtótájékoztatóján arról biztosított, hogy a városban állandó járőrözést tartanak, a környéket biztosították. Igyekeznek a medve nyomára bukkanni, majd kilőni. „Legfőbb ideje, hogy tegyünk valamit a túlszaporodott medvék körül kialakult helyzet ellen” – mondta Blcháč. A válságstáb ülése után rendkívüli helyzetet hirdettek a városban, egyúttal felszólították a helyieket, hogy ne tartózkodjanak a lakóövezeten kívül a reggeli és esti órákban. 

Egy ember kis híján elveszítette a szemét

„Történt ma egy eset, amely során egy medve brutális és ragadozó módon támadt Liptószentmiklós lakosaira. Egy ember kis híján elveszítette a szemét” – tájékoztatott Rudolf Huliak (SNS), a parlament környezetvédelmi bizottságának elnöke. Szerinte már nem elég elriasztani a medvéket, ez ugyanis próbára teszi a lakosok türelmét, egyúttal félelmet kelt bennük. Hozzátette, az Állami Természetvédelmi Hivatal, a környezetvédelmi minisztérium, valamint a Szlovák Vadászkamara is együttműködik a medveállomány kezelése érdekében. „Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a szlovák vidéken visszatérhessen a biztonságos élet” – mondta.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés