ACNEWS

Tilos a népszerű vérnyomáscsökkentő forgalmazása

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
Minden hétre jut már egy problémás gyógyszer…
Hirdetés
Ad image

Az elmúlt napokban kivontak egy népszerű fájdalomcsillapítót és egy szívgyógyszert is már. Most a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) egy időskori szívpanaszok enyhítésére, a keringés javítására javasolt, valamint vérnyomás-csökkentő, enyhe szívnyugtató hatású gyógyhatású készítményt von ki a forgalomból. A már forgalomban levő gyógyszert, pedig visszagyűjtik az egészségügyi szolgáltatóktól. Ez idén már a 19. készítmény, amit megszüntetnek.

A Dr. Milesz Bioproducts Kft. által forgalmazott Fagyöngy-galagonya tinktúra (OGYI-984/2006) elnevezésű gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény 0020323 gyártási számú tételről van szó.

A visszahívás oka csomagolási hiba miatt felmerült vásárlói reklamáció volt, melyről nagykereskedő partnere tájékoztatta az ügyfelet. Az NNGYK 2023. augusztus 30-án, a gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény minőségi hibájának kivizsgálása iránt hivatalból eljárást indított, amely után született meg a kivonásról szóló döntés – írja a napi.hu.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés