ACNEWS

Vérpatak a nyíregyházi gimiben: egy 17 éves tanuló az áldozat

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Kórházban ápolnak egy 17 éves fiút, akinek karját összeszabdalta a Művészeti Szakgimnázium üvegajtaja, amikor véletlenül nekiesett.
Hirdetés
Ad image

Vérfürdőhöz riasztották a mentőket nyíregyházi Művészeti Szakgimnáziumba, miután egy diák a folyosón megbotlott és bezuhant egy üvegajtóba, a szilánkok összekaszabolták a karját. A gyors orvosi segítségnek hála, a 17 éves, súlyosan sérült kamasz túlélte a balesetet, kórházban ápolják. „Éppen kicsengettek, és az egyik óráról igyekeztek a diákok a másikra, amikor ez a sajnálatos baleset történt. A folyosón megbotlott a diák, és az egyik ajtónak esett, aminek üveggel van kirakva a teteje. Beletenyerelt az üvegbe, ami összetört,  át is nyúlt rajta, ekkor vágta meg több helyen karját. Sajnos nagyobb ereket is elvágott az üveg, így nagyon vérzett – idézte fel a szon.hu-nak a történteket  Csurák Ildikó Júlia, a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium igazgatója.

Szerencsére az iskolában van egészségügyis, aki azonnal megkezdte az elsősegélynyújtást, míg a mentők kiérkeztek. Azonnal értesítették a szülőket az esetről, az igazgatónő pedig személyesen is bement a kórházba, meglátogatta a fiút.

„Mindenki nagyon aggódott a diákunkért, az egész iskola együtt szurkol a mielőbbi teljes gyógyulásáért. Már az osztálycsoportba posztolt is a kórházból, úgyhogy reméljük, hamarosan újra az iskolában köszönthetjük” – fejezte ki reményét Csurák Ildikó Júlia. A szakgimnázium az iskola Facebook oldalán üzente a diákoknak, hogy társuk jobban van.

A lap szerint 14 éve történt egy hasonló eset, ami tragédiával végződött. Akkor a Lippai János Szakközépiskolában egy fiú a lépcsőn megbotlott és fejjel előre zuhant az ajtó üvegébe. Az összetört ablaktábla egyik darabja a fiú nyakába mélyedt és elvágta az ütőeret. A kiérkező mentők még életben találták a diákot, de a gyors beavatkozás sem tudta már megmenteni az életét, a fiú a helyszínen elvérzett.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés