ACNEWS

Vérvarjúk támadnak a gyanútlan emberekre Angyalföldön

Elképesztő dühvel támadnak a varjak az angyalföldiekre/Fotó: Pixabay
Elképesztő dühvel támadnak a varjak az angyalföldiekre/Fotó: Pixabay
Volt olyan gyalogos, akit vérző fejjel szállítottak kórházba.
Hirdetés
Ad image

Költési időszak van, emiatt a fiókáikat védő fekete szárnyasok rátámadnak a gyanútlanul sétáló emberre és a kutyára is. Megelőzni a támadást nem lehet, de az ornitológusok azt tanácsolják, hogy akinél esernyő vagy  táska van, azzal hessegesse el a madarakat.

A XIII. kerületi önkormányzat a Facebook oldalán számolt be az ijesztő jelenségről. Mint írták, a „varjak ilyentájt azért agresszívek, mert a fiókáikat védik. Nem tűrik az embert, de még a kutyákat se nagyon a fészek közelében. A költőhelyük közelébe ne menjünk!”

Szerencsére az angyalföldi önkormányzat gyakorlatias lépésekkel próbálja megelőzni a nagyobb bajt. Varjúcsapdákat helyeztek el a kerület több pontján. Azzal egyszerre több példányt is be lehet fogni. Az önkormányzat Facebook bejelentését ide kattintva olvashatja el.

Persze, az állatvédők is hangjukat hallatták az ügyben. Akadt, akit megtámadott a varjú, de a csapdázást szégyennek nevezte, szerinte a kukákat kéne zárhatóvá tenni.

„KORÁBBI KÉRDÉSEMRE VÁLASZT VÁROK, HOGY MI LESZ A BEFOGOTT VARJAKKAL? Amennyiben nem kapok választ, megkereséssel fordulok állatvédelmi szervezetekhez, madárvédőkhöz petícó indítására. Engem az érdekel, hogy állatvédő módon legyen rendezve a folyamat, madarakat és fiókáit nem elpusztítva!” – írta más.

„Én embercsapdákat szeretnék, mert túl nagy kárt okoznak a természetnek!” – jegyezte meg egy újabb hozzászóló.

„ehhez annyit szeretnék hozzáfűzni, … és próbálok cizelláltan fogalmazni, hogy a jó k..va anyátokat” – fogalmazott egy harcias állatvédő.

„Ennek kitevését költési időszakban törvény tiltja. Védett madarak, a fiókák elpusztulnak, ha az anyjuk ebben csapdában reked, akkor pedig az már állatkínzás. Ha ezeket nem tüntetik el, javaslom hogy minél többen tegyünk feljelentést természetkárosítás …” – szögezte le egy posztoló.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés