ACNEWS

2024. July 22.   |   Magdolna napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Veszélyes aligátorteknőst fogott a balatoni pecás

Fotó: Teknőspark
Fotó: Teknőspark
Csalihalas hálóval emelte ki a horgász az emberre is veszélyes, harapós teknőst Balatonőszöd és Balatonszárszó között.
Hirdetés
Ad image

Alaposan megdöbbent a horgász, amikor Balatonszárszó mellett egy emberre is veszélyes, harapós teknőst fogott a hálójával. Valójában a Balatont és a közeli tavat összekötő vizesárokból sneciket akart fogni a hálójával. Helyettük egy nagyjából 20 centi páncélhosszú aligátorteknőst pillantott meg – írja az Időkép. Ez a harapós teknős néven ismert állat az emberre is rendkívül veszélyes, egyetlen roppantással képes leharapni az ujját.

Az infostart szerint egy kifejlett hím akár 70-80 centi hosszúra is megnőhet és nagyobb állatokat is elejthet – mondta Pécsi Tibor, a kőröshegyi Teknős Park tulajdonosa, miután az állatot elhelyezte a már meglévő hét példány mellé. A harapós aligátorteknős az Egyesült Államok nagy részén és Kanada területén fordul elő. Kína, Tajvan és Japán területére betelepítették.

A felelőtlenül szabadon engedett terráriumi példányok Európa-szerte, így hazánkban is felbukkannak időnként. Meglehetősen nagy tűrőképességű fajról van szó, ezért a felelőtlenül szabadon engedett példányai idővel hatalmas károkat okozhatnak a helyi ökoszisztémákban.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés