ACNEWS

Vezet a Fidesz, árad a Tisza, kanyarban kalimpál a DK

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásából kiderült, hogy a Fidesz-KDNP magasan az élen jár, míg a Tisza Párt a második helyre kapaszkodott.
Hirdetés
Ad image

A Nézőpont Intézet április 29. és május 2. között 1000 ember bevonásával készített telefonos közvéleménykutatást. Kiderült, hogy most, egy hónappal az európai parlamenti választás előtt a Fidesz-KDNP 48 százalékkal vezeti a mezőnyt. Utánuk jön Magyar Péter pártja, a Tisza Párt, ami jelenleg 21 százalékon áll. A DK-MSZP-Párbeszéd koalíciója egészen gyér eredménnyel, 12 százalékkal a harmadik helyet szerezte meg. Érdekesség, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 7 százalékkal megelőzte a Mi Hazánkot, akik 5 százalékon vannak a felmérés szerint.

Az Index beszámolója szerint Vona Gábor a Második Reformkor Párttal és Márky-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom) a kanyarban sincsenek, ahogy az LMP és a Jobbik-Konzervatívok sem. Az MRP 3 százalékon áll a közvélemény-kutatás szerint, a többiek pedig 1 százalékot értek el. Így ezek a pártok nem számolhatnak a bejutással az intézet szerint.

Az európai parlamenti választások egy hónap múlva esedékesek, ehhez kellett az elmúlt hetekben 20 ezer érvényes aláírást összegyűjteniük a pártoknak, hogy listát állíthassanak. Jakab Péter pártja, a Nép Pártja Mozgalomnak bár sikerült összegyűjtenie 20 ezer aláírást, a Nemzeti Választási Iroda azonban a 20 300 ajánlásból 400-at érvénytelenített. Így ők nem indulhatnak, ezért sem szerepel Jakab Péter neve a fenti felsorolásban. A Nézőpont Intézet számításai szerint az NPM 2 százalékos szavazótáborral rendelkezett volna, így amúgyse rúgtak volna labdába. A szakértők szerint az ő szavazóik leginkább a Tisza Pártot vagy a DK-MSZP-Párbeszéd koalíciót erősíthetik.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés