ACNEWS

Videón, ahogy Putyin a dublőrével beszélget

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Putyin december közepén országos fórumot tartott, bárki kérdezhetett tőle, elvileg bármit.  A „nyilt napok” végén azonban egy meglepetés várta.
Hirdetés
Ad image

A képernyőn megjelent a dublőre és nekiszegezte a kérdést: igazak-e a híresztelések, és tényleg vannak-e dublőrei.

Az elmúlt időszakban számos cikk jelent meg arról, hogy az orosz elnöknek több dublőre is lehet, akik bizonyos eseményeken helyettesítik őt. A Kreml eleinte nem is reagált ezekre a felvetésekre, de az idei ősszel már betelhetett náluk a pohár, és cáfolták, hogy ez így lenne.

Az orosz elnököt egy csütörtöki rendezvényen több tucat betelefonáló kérdezhette videókapcsolaton keresztül.

Egyikük – aki a nevét nem árulta el, mindössze a Szentpétervári Egyetem hallgatójának nevezte magát – egy egy mesterséges intelligenciával készített ál-Putyinnal jelentkezett be a képernyőn, és azt kérdezte az orosz elnöktől: Azt szeretném kérdezni, hogy valóban vannak-e dublőrei? És hogy mit gondol azokról a veszélyekről, amelyeket a mesterséges intelligencia és a [mesterséges] neurális hálózatok hoznak az életünkbe?

Putyint egy ideig gondolkodott, majd azt mondta: Látom, hogy hasonlítasz rám, és az én hangomon beszélsz. De átgondoltam a dolgot, és úgy döntöttem, hogy csak egy ember nézhet ki és beszélhet úgy, mint én, és az én leszek.

Ezután – a Reuters szerint – még azt is megjegyezte: „Egyébként ez az első dublőröm.”  

(via)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés