ACNEWS

2024. September 07.   |   Regina napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Videón gúnyolják az oroszok a párizsi olimpiát

Képernyőkép / Fotó: Youtube
Képernyőkép / Fotó: Youtube
Az orosz propagandacsatornák az olimpiát gúnyoló zenei videót terjesztenek az interneten. Párizst migránsokkal és ürülékkel teli városként mutatja be.
Hirdetés
Ad image

A Szajna tele van ürülékkel, Párizs polgármestere migránsokat lő, transznemű sportolók versenyeznek, miközben Emmanuel Macron doppingot csúsztat a sportolóknak, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság vezetője, Thomas Bach pedig kenőpénzeket szed. És persze a mindenütt jelen vannak a prostituáltak.

Az orosz hatóságokkal kapcsolatban álló „Dvoinik” hálózat robotjai általában a nyugati közönségnek terjesztenek propagandavideókat az X-en. A legújabb mestersége intelligenciával készült klip, az eredetileg a szentpétervári Little Big csoport stílusában és képeivel készült. Az orosz-ukrán háború után azonban a zenekar Los Angelesbe költözött, és ott folytatja azóta is sikeres karrierjét. A hivatalos oldalukon sincs kint a dal, innen is lehet tudni, hogy nem ők készítették a gúnyos klippet.

Az orosz Agentstvo nevű ellenzéki csatorna úgy véli, hogy a frontember arcát mesterséges intelligencia generálhatta. Sikerült felkutatnia azt a nyolc színészt is, akik a szatirikus klipben a statisztákat alkotják. Mindannyian Oroszországban élnek. A klip tizenkét világnyelven történő terjesztésében a közösségi médiában 30 ezer bot vett részt, és a klipet rövid idő alatt több mint nyolcmillió felhasználó tekintette meg.

A videoklip önmagáért beszél:

Ukrajna megszállása miatt az orosz csapat nem vehet részt a párizsi játékokon. Csak 15 orosz megy az olimpiára, akik semleges sportolóként versenyeznek. Ezenkívül az orosz televíziók nem fogják közvetíteni az olimpiai játékokat. Legutóbb 1984-ben volt hasonló helyzet, amikor a keleti blokk bojkottálta a Los Angeles-i olimpiát.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés