15 éves ámokfutó végzett a tanárával és egy diáktársával egy belorusz iskolában

2019.02.11. Világ

15 éves ámokfutó végzett a tanárával és egy diáktársával egy belorusz iskolában

Nyakon szúrta tanárnőjét és egy diáktársát, a tanár segítségére siető két diáktársát pedig megsebesítette egy késsel ámokfutó 15 éves fiú hétfőn reggel egy iskolában, Fehéroroszországban.

cba bejegyzeseknél(200x300)

A Minszki területen fekvő Sztolbci település iskolájában a gyilkosságok közvetlenül a reggeli órakezdés után történtek. Egy 10. osztályos, 15 éves fiú késsel ment be az osztálytermébe, és nyakon szúrta 50 éves történelemtanárnőjét. Két diáktársa megpróbált a pedagógus segítségére kelni, ekkor őket is megsebesítette, majd átment egy másik osztályterembe, és szintén nyakon szúrt egy 11. osztályos, 17 éves diákot.

A Tut.by belorusz hírportál helyszíni tudósítása szerint a második áldozata apja a közelben dolgozott, és a tanárok értesítésére az iskolába rohant, így a karjai között halt meg a fia.

A hírportálnak nyilatkozó tanúk szerint a rendőrség perceken belül a helyszínen volt, a mentők azonban sokat késtek, és már semmit sem tehettek a tanárnő és a 11.-es diák életéért. A sérült 10.-es diákokat kórházba szállították, állapotuk stabil.

A késelő diák a tettei után a folyosókon kóborolt, a pedagógusok igyekeztek az ajtók bezárásával foglyul ejteni, de végül egy ablakon keresztül kiszökött, és még a rendőrök megérkezése előtt elmenekült az iskolából. A rendőrség azonnal körözési akciót rendelt el, körbezárta a települést, és két órával később elfogta a fiút.

Egyelőre nem tudni, mi áll az ámokfutás hátterében. Az első hírek egy nem részletezett konfliktusról szóltak, és híradások szerint a fiú a támadása előtt törölte magát egy internetes közösségi oldalról.

Ismerői szerint a tettes rendes, békés családban él, húga is az iskolában tanul. Eddig semmi kirívót nem tett, a jó tanulók közé tartozott. Épp ezért mindenki értetlenül áll a történtek előtt.

További cikkek

cba bejegyzeseknél(200x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)