1,6 tonnás drogszállítmányt fogtak el az ausztrál rendőrök

Pataki József 2019.06.07. Világ

1,6 tonnás drogszállítmányt fogtak el az ausztrál rendőrök

Csaknem 1,6 tonna metamfetamint foglalt le az ausztrál rendőrség Melbourne-ben, és ekkora fogásra még sosem volt példa - jelentették be az ausztrál hatóságok pénteken.

cba bejegyzeseknél(200x300)

A kábítószert légmentesen lezárt csomagokban fedezték fel, hangszórókba rejtve, melyek egy Bangkokban feladott konténerben érkeztek az országba. 1596 kilogramm metamfetamint és 37 kilogramm heroint foglaltak le. A drog feketepiaci értékét 1,2 milliárd ausztrál dollárra (mintegy 238 milliárd forint) becsülik a hatóságok.

„Ez a valaha volt legnagyobb metfogás az országban, és azt bizonyítja, milyen arcátlanul vakmerőek azok, akik ezzel üzletelnek” - fogalmazott Craig Palmer, az ausztrál határőrség regionális vezetője. Kiemelte, hogy ez a fogás teszi ki az elmúlt csaknem egy évben lefoglalt összes kábítószer 13 százalékát.

Az ausztrál hatóságok korábban arra figyelmeztettek, hogy az országban járványszerűen terjed a kábítószer-használat, és "kielégíthetetlen a kereslet" az illegális tudatmódosítók iránt. Egy, februárban nyilvánosságra hozott tanulmány az ausztrál szennyvízhálózat adatainak elemzéséből arra jutott, hogy az országban egy év alatt mintegy 9,6 tonna kábítószer fogy 9,3 milliárd ausztrál dollárt értékben. (MTI)

További cikkek

b3 bejegyzeseknél(200x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)