A Clooney házaspár fellép a bírósági diszkrimináció ellen

Eleméry Máté 2019.03.15. Világ

A Clooney házaspár fellép a bírósági diszkrimináció ellen

A világ tárgyalótermeiben zajló diszkriminációra hívja fel a figyelmet George és Amal Clooney, hogy segítse a hátrányos megkülönböztetés felszámolását.

b3 bejegyzeseknél(200x300)

    Az Oscar-díjas filmszínész és brit-libanoni származású felesége, az emberi jogi ügyvédként dolgozó Amal Clooney a People's Postcode Lottery által szervezett jótékonysági gálaest vendége volt csütörtökön este Edinburghben. A rendezvényen humanitárius tevékenységéért tüntették ki a házaspárt.

    Az 57 éves hollywoodi filmsztár beszédében elmondta, a világ néhány országában igazán gyalázatos dolgokra használják a bíróságokat és fontos rávilágítani ezekre a helyekre.

    A házaspár által 2016-ban alapított Clooney Foundation for Justice idén indítja el a TrialWatch elnevezésű projektet, amelynek lényege, hogy figyelemmel kísérik a világ országaiban zajló tárgyalások menetét és listába gyűjtik azokat az országokat, amelyek a tárgyalótermeket használják fel a kisebbségek és az államhatalom kritikusainak elnyomására.

    Amal Clooney hangsúlyozta, hogy fontos rávilágítani az igazságtalanságokra és megnevezni azokat az országokat, amelyek a bíróságokat felhasználva veszik célba a sebezhető embereket, az emberi jogok védelmezőit és a sajtószabadságot. "Az erre irányuló feljegyzések kezdete óta soha nem volt még annyi újságíró börtönben világszerte, mint most" - tette hozzá a 41 éves ügyvéd.

    Clooneyék 2014-ben házasodtak össze, és mindketten igyekeznek arra használni hírnevüket, hogy tudatosítsák a társadalomban az olyan létező problémákat, mint az emberi jogok megsértése és a korrupció.

További cikkek

cba bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)