Árvizeket okoz az esőzés Bosznia-Hercegovinában

AC News 2019.05.14. Világ

Árvizeket okoz az esőzés Bosznia-Hercegovinában

Árvizeket okozott a heves esőzés Bosznia-Hercegovina északi és nyugati részén, az előrejelzések szerint viszont az ország egészét is fenyegetheti az árvíz, a csapadék mennyisége ugyanis várhatóan nem csökken a következő napokban sem.

    

hbs(400x300)

Az egész éjszaka tartó esőzés miatt több folyó is kilépett a medréből, és több helyen is figyelmeztetést adtak ki a lehetséges árvizek miatt. A Szarajevótól 150 kilométerre északra fekvő Matuzici falu lakosainak árvíztől védett helyre kellett vonulnia, több településen megszűnt az áramszolgáltatás, máshol az iskolákat és az óvodákat zárták be, az árvíz sújtotta és a veszélyeztetett helyeken lezárták az utakat, Banja Luka környékén pedig árvízveszélyt hirdettek a felduzzadt Vrbanja folyó miatt, amely már az egyik városka gyaloghídját is elsodorta.
A meteorológiai jelentések szerint a hét végéig folyamatosan nagy mennyiségű csapadékra lehet számítani Bosznia-Hercegovinában és a környező országokban - írta az MTI. 
A Nyugat-Balkánt a legutóbb öt évvel ezelőtt sújtotta óriási árvíz, amelynek több mint hatvan halálos áldozata volt, és több mint százezer embert kellett evakuálni.

További cikkek

cba bejegyzeseknél(200x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)