Az abortusz ellen menteltek Varsóban

AC News 2017.04.02. Világ

Az abortusz ellen menteltek Varsóban

Varsóban mintegy tízezren - elsősorban gyermekes családok - vettek részt az Élet Szentsége Menete elnevezésű, az egyház támogatásával szervezett vasárnapi életvédő felvonuláson.

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT

A lengyel püspöki kar által meghirdetett, március végi Élet Szentsége Napjához fűződő akciót 12. alkalommal tartották meg Varsóban. Kazimierz Nycz varsói érsek az egybegyűltekhez szólva Ferenc pápa és a lengyel II. János Pál pápa tanítására utalva az összes megfogant emberi élet értékéről beszélt, és rámutatott a család pótolhatatlan társadalmi szerepére is. A résztvevők Szent II. János Pál halálának 12. évfordulójáról is megemlékeztek.

A menetet a két varsói székesegyházban bemutatott szentmise előzte meg. A két menet a varsói Királyi Várnál találkozott, majd az egyik belvárosi főutcán, a Krakowskie Przedmiescie-n vonult végig. A résztvevők színes lufikat és "Gyermekek a kincseink", "Érdemes élni" feliratú transzparenseket vittek, valamint azt skandálták, hogy "Minden anya szuperhős".

Sokan a Stop aborcji (Abortuszstoppot!) nevű civil szervezet jelvényét is viselték. A kezdeményezés keretében tavaly Lengyelországban több mint félmillió aláírást gyűjtöttek a teljes abortusztilalom támogatására. Az erre vonatkozó civil törvényjavaslatot a lengyel szejm tavaly októberben elutasította. A honatyák döntésére hatással voltak az országszerte szervezett, abortusztilalom-ellenes, a döntés szabadságát támogató tüntetések is. A tömegrendezvény békésen, incidensek nélkül zajlott.

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT