Balhés amerikai diplomatát rúgtak ki Új-Zélandról

AC News 2017.03.20. Világ

Balhés amerikai diplomatát rúgtak ki Új-Zélandról

Kiutasított az új-zélandi külügyminisztérium egy amerikai diplomatát, akinek köze lehet egy bűnügyhöz, de mentelmi joga miatt nem lehetett kihallgatni.

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT

Törött orral és monoklival távozott sajtóértesülések szerint egy amerikai diplomata Új-Zélandról: a férfit azután utasították ki az országból, hogy március 12-én valamilyen bűnügybe keveredett, de diplomáciai védettsége miatt nem tudták kihallgatni a rendőrségi eljárás során.

A helyi, wellingtoni amerikai nagykövetség ugyanis nem járult hozzá ahhoz, hogy a nyomozás idejére felfüggesszék munkatársuk mentelmi jogát, írja a BBC.

Az új-zélandi külügyminiszter vasárnap jelentette be a diplomata kiutasítását, amit az Egyesült Államok is megerősített. A politikus hozzátette, „Új-Zéland elvárja, hogy minden diplomata alárendelje magát az ország törvényeinek, és lemondjon védettségéről, ha súlyos bűncselekménnyel gyanúsítják.”

A wellingtoni követség nem akarta kommentálni a kiutasítást, csak annyit közöltek, hogy komolyan vesznek minden olyan bírálatot, ami az Egyesült Államok kormányzati munkatársaira, azok magatartására irányul.

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT