Barack Obama volt amerikai elnök politikai visszatérésre készül 

Eleméry Máté 2017.08.12. Világ

Barack Obama volt amerikai elnök politikai visszatérésre készül 

Barack Obama volt amerikai elnök politikai visszatérésre készül - jelentette pénteken az Axios amerikai hírportál. 

php bejegyzeseknel(200x300)

    A baloldalhoz közel álló, jólértesültségéről ismertté vált portál szerint Donald Trump elnök elődje ősszel akar visszatérni a politikába. 

    Barack Obama várhatóan a virginiai kormányzóválasztás kampányában vállal szerepet, mégpedig Ralph Northam jelenlegi kormányzóhelyettes mellett. Northam a jelenlegi demokrata párti kormányzó, a Clinton-házaspár barátjaként számon tartott Terry McAuliffe saját pártján belüli kihívója. Az Axios információi szerint Obama már aktívan részt vesz Northam kampányának pénzgyűjtő akcióiban. 

    Barack Obama várható visszatérése a hírportál szerint riadalmat keltett a Demokrata Pártban, mert a volt elnök szeretné átszervezni a pár apparátusát és meg akarja újítani programját. 

    A demokraták a tavalyi választási vereség óta még mindig nem tértek magukhoz, és nem sikerült bővíteniük támogatóik táborát. A pártot belviták emésztik, és vezetési válsággal küszködik. "Mindeddig kudarcot vallottunk abban, hogy jó gazdasági programot kínáljunk, elmagyarázzuk értékrendünket, és kiálljunk a dolgozó emberek mellett. Ennek nem szabad többé előfordulnia" - fogalmazott Chuck Schumer, a szenátus demokrata frakciójának vezetője néhány nappal ezelőtt.

További cikkek

php bejegyzeseknel(200x300)
Spaverin bejegyzeseknél(200x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)