Betiltott rovarirtótól halt meg egy argentin kislány

2017.09.21. Világ

Betiltott rovarirtótól halt meg egy argentin kislány

Betiltott rovarirtótól halt meg egy argentin kislány, a hatóság vizsgálja, hogy a tilalom ellenére használják-e még a mérget a mandarinültetvényeken.

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT

   A boncolás megállapította, hogy a kislány halála a karbofurán tartalmú rovarirtó halálos adagjának számlájára írható, melyet a gyerek az ország északkeleti részének egy ültetvényéről származó mandarin fogyasztásával vitt a szervezetébe.

    Szeptember 9-én a kislány unokatestvérével hittanra ment a templomba. A Corrientes tartománybeli Mburucuyába vezető útról felvettek és megettek egy mandarint. A kislány nem sokkal később remegni kezdett és hányt, a kórházba érkezés előtt meghalt. A fiú is rosszul lett és hányt, de halálos adagot csak a kislány fogyasztott.

    "Vizsgálatot indítottuk a helyszínen, ahol a gyümölcsöt felszedték" - mondta szerdán Osvaldo Ojeda ügyész.

    Kihallgatták a közeli ültetvény dolgozóit, ám eddig más intézkedés nem történt. A hatóság egyik feltevése, hogy a gyümölcs egy kamionról esett le.

    A gyanú szerint ugyanez a vegyi anyag okozta egy kis falu 200 kutyájának halálát júliusban.

    Az Európai Unió valamennyi tagállamban teljes körűen betiltotta az emberre is halálos veszélyt jelentő karbofurán tartalmú rovarirtók forgalmazását és felhasználását 2008 decemberétől.

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT