Döbbenetes körülmények között égett halálra tíz tini focista Rióban

2019.02.10. Világ

Döbbenetes körülmények között égett halálra tíz tini focista Rióban

Tíz 14–16 év közötti focista vesztette életét Rio de Janeiro világhírű focicsapata, a Flamengo edzőközpontjában pénteken kitört tűzvészben. Az áldozatok temetése közben megdöbbentő dolgok derülnek ki a klubról.

hbs(400x300)

Helyi szokás szerint tapssal emlékeztek ma a temetésén Arthur Viniciusra, a Flamengo egyik fiatal tehetségére, aki kilenc társával együtt szörnyethalt a focicsapat hálótermében, ahol – talán rövidzárlat következtében – pénteken, helyi idő szerint hajnali 5 óra körül tűz ütött ki. Öt áldozatot csak DNS-minták alapján tudnak majd azonosítani.

Viniciust épp a 15. születésnapján temették el. Édesanyja szerint a szegénységből próbált menekülni, és a labdarúgás volt az egyik lehetséges kiút – tudósít az Euronews.

A tűzben megsérült három tizenévest még kórházban ápolják, egyikük állapota válságos. Az egyik túlélő úgy látta, hogy az ő szobájukban a légkondicionáló berendezésből törtek elő a lángok. Neki sikerült kifutnia, de így is súlyos égési sérüléseket szenvedett.

A hálótermekben nem volt tűzjelző, és a hajnalban felcsapó lángok eloltása két óráig tartott, mivel a szerdai viharos időjárás Riónak leginkább ezt a részét sújtotta, megrongálva a vízellátást is.

Az egyik édesanya szerint a pénteki edzést elhalasztották, így sokkal kevesebben voltak az edzőközpontban, mivel csak azok a sportolók maradtak éjszakára, akik nem Rióban élnek.

Vinicius búcsúztatásán megjelent Wilson Witzel kormányzó is, miközben a riói városvezetés közleményeiből egyre félelmetesebb kép rajzolódik ki a Flamengóról. Különböző jogsértések címén eddig harmincszor büntették meg a csapatot, amelynek az edzőpályáját másfél éve be kellett záratni. A végzetes hálótermet pedig parkolónak álcázva üzemeltette a klub…

 

További cikkek

b3 bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)