Donald Trump a terrorelhárítási központ igazgatóját jelöli a csúcshírszerzés élére

Pataki József 2019.08.09. Világ

Donald Trump a terrorelhárítási központ igazgatóját jelöli a csúcshírszerzés élére

Joseph Maguire, az Országos  Terrorelhárítási Központ igazgatója az új jelölt az Egyesült Államok valamennyi hírszerző ügynökségét összefogó Országos Hírszerzési Igazgatóság (DNI) élére - jelentette be csütörtökön este Twitteren Donald Trump amerikai elnök.

b3 bejegyzeseknél(200x300)

A 67 éves Maguire augusztus 15-től látja el az ügyvezető igazgatói posztot, amikor Dan Coats, a DNI eddigi vezetője távozik. Trump egyúttal bejelentette azt is, hogy Coats helyettese, Sue Gordon - Coatsszal együtt -  szintén távozik a hírszerzés csúcsszervezetétől.

"Maguire admirális hosszú és méltóságteljes karriert tudhat magáénak, miután 2010-ben visszavonult. Minden szinten volt parancsnok, beleértve a haditengerészet különleges háborús parancsnokságát. Szolgált a Harvard Egyetem nemzetbiztonsági kutatójaként is. Nincs kétségem, hogy kiváló munkát végez majd"- írta mikroblogjában az elnök.

Miután néhány héttel ezelőtt Dan Coats bejelentette távozását, Donald Trump John Ratcliffe texasi republikánus képviselőt jelölte a DNI igazgatójának. A politikus azonban a sajtó támadásainak kereszttüzébe került - a többi között azért, mert életrajzát megszépítette -, ezért öt nappal a jelölés után visszalépett. (MTI)

További cikkek

cba bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)