Elnöki kegyelemben részesítettek Azerbajdzsánban egy orosz bloggert

2017.09.11. Világ

Elnöki kegyelemben részesítettek Azerbajdzsánban egy orosz bloggert

Kegyelemben részesített hétfőn Ilham Aliyev azeri elnök egy orosz bloggert, akit két hónapja hároméves börtönbüntetésre ítéltek, mert illegálisan átlépte a határt, és az örmény szakadárok ellenőrzése alatt álló Hegyi-Karabahba látogatott.

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

    Az elnöki hivatal honlapján megjelent rendelet szerint a "súlyos bűncselekmények" miatt elítélt Alekszandr Lapsint azonnali hatállyal, hétfőn szabadon engedik.

    Alekszandr Lapsint tavaly vették őrizetben Minszkben, majd adták ki Azerbajdzsánnak, ahol évekkel ezelőtti hegyi-karabahi utazása miatt körözték.

    Az ügyészség eredetileg hat és fél éves büntetést kért a bloggerre. Lapsin az utolsó szó jogán visszautasította a vádakat, de bocsánatot kért azért, hogy írásai megsértették az azeriek nemzeti érzéseit. Lapsinnak ukrán és izraeli állampolgársága is van.

    A zömében örmények lakta Hegyi-Karabah hivatalosan Azerbajdzsánhoz tartozik, de az 1994-ben véget ért, véres fegyveres konfliktus eredményeként magukat helyi örményeknek valló szakadárok ellenőrzése alá került, de Baku szerint Örményország hadserege is jelen van ott.

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT