Ez a véleménye a szakértőnek a szíriai harcokról

AC News 2019.05.13. Világ

Ez a véleménye a szakértőnek a szíriai harcokról

Sógor Dániel nem tartja olyan nagy gondnak, hogy az ENSZ-szel kapcsolatban álló humanitárius szervezetek ideiglenesen felfüggesztették tevékenységüket Idlíb tartományban.

 

cba bejegyzeseknél(200x300)

Ezt a véleményét hétfőn az M1 aktuális csatornán a Közel-Kelet-szakértő azzal indokolta, hogy a felfüggesztés nem az egész országot érinti, és a döntően szír lakosság, valamint az országon belüli menekültek ellátása nem ezeknek a szervezeteknek a jótékonyságából javul.

„Segítséget nyújtanak szír civil szervezetek és a szíriai vöröskereszt is, ezért ahová a kormány visszatér, és újraindulnak a közszolgáltatások, nem alakul ki katasztrofális helyzet – közölte Sógor Dániel.

A szakértő még hozzátette: a sok nehézség ellenére nem tört meg a szír lakosság kitartása és támogatása a kormány felé. Felidézte, a terrorista fegyveres szervezetek Idlíb tartományban gyűltek össze, és onnan bombázták a civil lakosságot. A szír hadsereg - a helyi lakosság segítségével - megkezdte a felszámolásukat, ezért alakultak ki olyan harcok, amelyek miatt leállt bizonyos humanitárius szervezetek tevékenysége.

További cikkek

b3 bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)