Gázrobbanás történt egy párizsi pékségben - Tűzoltók is vannak az áldozatok között

2019.01.12. Világ

Gázrobbanás történt egy párizsi pékségben - Tűzoltók is vannak az áldozatok között

Hárman meghaltak Párizsban egy robbanásban, amely szombaton reggel - feltehetően gázszivárgás miatt - történt egy belvárosi pékségben. Két tűzoltó és egy spanyol állampolgárságú nő vesztette életét, és sokan súlyosan megsérültek.

cba bejegyzeseknél(200x300)

Az Euronewsnwk nyilatkozott egy szemtanú: „Hallottam egy nagy robbanást, majd éreztem a légnyomást, és csak annyi időm volt, hogy lefeküdjek, és a fejemet védjem. Éreztem, hogy sok minden rám esik – mondta Pedro Goncalves.

A robbanásban több mint harmincan megsérültek, köztük legalább tízen súlyosan. A detonáció pillanatában már a helyszínenen voltak a tűzoltók, akiket azért hívtak ki, mert gázszivárgást éreztek az ott lakók. A robbanás idején a pékség zárva volt.

A párizsi főügyész, Rémy Heitz szerint az első információk alapján az gyanítható, hogy baleset történhetett, amit gázszivárgás okozott. „Továbbra is óvatosnak kell lenni, mivel a nyomozás jelenleg arra irányul, hogy kiderítsék, pontosan mi okozta ezt a katasztrófát.”

A robbanás Párizsban a belvárosi 9. kerületben, a Trevise utcában egy földszinti pékségben történt. A detonáció után tűz keletkezett, és a bolt teljesen kiégett.

A detonáció erejét mutatja, hogy felborultak és lángra lobbantak a közelben parkoló autók, és távolabb lévő épületek ablakai is keretestül kitörtek. Épülettörmelékek és üvegszilánkok borították el az utcát.

Kétszáznál több tűzoltó és mintegy száz rendőr érkezett a helyszínre, amelyet felkeresett Édouard Philippe miniszterelnök, Christophe Castaner belügyminiszter és Anne Hidalgo párizsi polgármester is.

További cikkek

b3 bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)