Ismét meghosszabbították a rendkívüli állapot Tunéziában

Pataki József 2019.06.05. Világ

Ismét meghosszabbították a rendkívüli állapot Tunéziában

Ismét meghosszabbították Tunéziában a 2015 óta érvényben lévő rendkívüli állapotot, amely kedden járt volna le. Bédzsi Káid esz-Szebszi államfő június 5-i hatállyal újabb egy hónapra szólóan rendelte el az intézkedés fenntartását.

cba bejegyzeseknél(200x300)

A TAP tunéziai hírügynökség szerint az elnök hétfő este hosszabbította meg a rendkívüli állapotot július 5-ig. Az elnöki hivatal közleménye szerint Szebszi az után határozott így, hogy egyeztetett az ország biztonsági helyzetéről és a térségbeli instabilitásról  Juszuf Sáhid miniszterelnökkel és Mohamed en-Nászer parlamenti elnökkel.

A 2011-es "arab tavasz" - az elnyomó rezsimek elleni térségbeli tüntetéssorozat - bölcsőjének számító észak-afrikai országban 2015. november 24. óta van érvényben rendkívüli állapot a terrorveszély miatt.

Az intézkedést az elnöki őrség egyik autóbusza ellen végrehajtott, 13 halálos és 20 sebesült áldozatot követelő támadás után vezették be. A merényletért az Iszlám Állam dzsihadista szervezet vállalta a felelősséget. Az ország belső helyzetére hatással van a szomszédos Líbiában dúló polgárháború is. (MTI)

További cikkek

b3 bejegyzeseknél(200x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)