Kórházat és egészségügyi központot támadtak a kormányerők Idlíb tartományban

Pataki József 2019.05.29. Világ

Kórházat és egészségügyi központot támadtak a kormányerők Idlíb tartományban

Kórházat és egészségügyi központot támadtak a kormányerők az északnyugat-szíriai Idlíb tartományban kedden - közölték helyi hatóságok.

b3 bejegyzeseknél(200x300)

A beszámoló szerint a szíriai hadsereg rakétavetőkkel lerombolta Kfar Nubul település kórházának nagyobb részét, áramfejlesztőit és az épület előtt álló járműveket. A kórház nem üzemel.

Az ellenzékiek térségeiben működő fehérsisakos mentőalakulat azt közölte, hogy a kormányerők ágyúzásában megrongálódott egy másik egészségügyi központ is Idlíb tartományban, Han Sejkun várostól nyugatra. A térségbeli egészségügyi hatóság szerint április vége óta 21 egészségügyi létesítményt ért támadás a tartományban.

Az ENSZ Humanitárius Ügyeket Koordináló Hivatala (OCHA) korábban arról tájékoztatott, hogy április 28-a óta 12 egészségügyi központot ért támadás a térségben, hetet Hama, négyet Idlíb és egyet Aleppó tartományban.

Viktor Kupcsisin, a szembenálló szíriai felek összebékítéséért felelős orosz központ vezetője kedden arról tájékoztatott, hogy a szíriai hadsereg az al-Kaida terrorhálózathoz tartozó Hajat Tahrír es-Sam (HTS) dzsihadista szervezet 10 fegyveresével végzett Hama tartományban. Az összecsapásban megsemmisítették az egység egyik járművét is. A HTS húsz fős csapata három, lövegekkel felszerelt járművel indított támadást Kfar Nbuda körzetében lévő Habit településnél. A damaszkuszi rendszer egységei azonban visszaverték a támadást és jelentős veszteséget okoztak a dzsihadistáknak.

További cikkek

b3 bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)