Koronavírus - Az Egyesült Államok útnak indította segélyszállítmányát Laoszba

Pataki József 2020.02.11. Világ

Koronavírus - Az Egyesült Államok útnak indította segélyszállítmányát Laoszba

Az Egyesült Államok útnak indította segélyszállítmányát a koronavírusos fertőzésekkel küszködő Laoszba - jelentette be hétfőn este az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynöksége (USAID). 

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT

A szállítmány annak a mintegy 100 millió dolláros segítségnek a része, amelyet az amerikai kormányzat a múlt héten jelentett be az új típusú koronavírusos megbetegedésekkel küszködő országoknak.

A Kínával határos délkelet-ázsiai államba küldött segélycsomagban védőszemüvegek, műtős köpenyek és más orvosi segédeszközök vannak.        

Jim Richardson, az amerikai külügyminisztérium ilyen típusú segélyekkel foglalkozó tisztségviselője újságíróknak úgy fogalmazott: "mostantól folyamatosan indítjuk útnak a szükséges segélyeket".

Mike Pompeo, az amerikai diplomácia irányítója pénteken jelentette be, hogy Washington kész akár 100 millió dollárral is segíteni a koronavírussal küzdő országokat. A miniszter közleményt adott ki, és ebben tudatta, hogy a felajánlás "tanúsítja az Egyesült Államok erőteljes vezető szerepét a fertőzés elleni küzdelemben".        

A külügyminiszter ugyanakkor emlékeztetett arra is, hogy az amerikai magánszektorból szintén jelentős, megfogalmazása szerint "nagylelkű" adományokat ajánlottak fel a járvány leküzdésére. A közlemény több százmillió dolláros felajánlásokról tett említést. (MTI)

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT