Kubában műtik meg a bolíviai elnök torkát

AC News 2017.03.31. Világ

Kubában műtik meg a bolíviai elnök torkát

Hangszálműtétet végeznek pénteken Kubában Evo Morales bolíviai elnökön - közölte René Martinez, az elnöki hivatal minisztere a kubai tévének nyilatkozva. Martinez, aki elkísérte az államfőt Kubába, közölte, hogy az államfő jókedvű, a pénteki műtétre várva nyomon követi az országban és a nemzetközi porondon zajló eseményeket. Elmondása szerint Morales csütörtök reggel érkezett Havannába, és már túl van a műtéti előkészületeken.

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

A beavatkozás 15-20 percet vesz igénybe, utána két napig teljes nyugalomban kell lennie az 57 éves elnöknek, a teljes felépülés pedig két hétig tart. A bolíviai államfő az év eleje óta bajlódik a torkával, emiatt le kellett mondania több nyilvános szereplését. Március elején járt Kubában, s elmondása szerint az ottani orvosok közölték vele, hogy 1-2 milliméteres jóindulatú daganatot kell eltávolítani a hangszálairól. Az orvosok szerint ez nem "komoly" probléma. A torka nem fáj, csupán be van rekedve - tette hozzá.

Evo Morales 2006-ben került hatalomra, és 2014-ben harmadszor is elnökké választották. Nem zárta ki, hogy indulni fog a 2019-es elnökválasztáson is. Nem ritka, hogy a latin-amerikai országok vezetői Kubában gyógykezeltetik magukat, a szigetország büszkélkedik ugyanis a világ egyik legjobb egészségügyi rendszerével, a kubai orvosok messze földön híresek. Hugo Chávez néhai venezuelai elnököt is Kubában kezelték, ahol több műtéten esett át. Chávez 2013-ban halt meg rákbetegségben.

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT