Mexikó déli határához vezénylik a nemzeti gárdát

Pataki József 2019.06.07. Világ

Mexikó déli határához vezénylik a nemzeti gárdát

Mexikó a guatemalai határhoz vezényli nemzeti gárdáját - jelentette be helyi idő szerint csütörtökön Marcelo Ebrard mexikói külügyminiszter Washingtonban.

cba bejegyzeseknél(200x300)

„Elmagyaráztuk, hogy van hatezer emberünk, akiket oda fogunk küldeni” - mondta újságíróknak a mexikói diplomácia vezetője, miután amerikai illetékesekkel tárgyalt. Ebrard elmondta, hogy pénteken is folytatódnak a tárgyalások az Egyesült Államokkal a migráció megfékezéséről.

Donald Trump amerikai elnök bejelentette, hogy ha Mexikó nem tesz többet a migráció feltartóztatása érdekében, akkor vámot fog kivetni a latin-amerikai országból az Egyesült Államokba irányuló exportra.

Az amerikai határon a többszörösére nőtt a feltartóztatott emberek száma az egy évvel ezelőttihez képest, és az érkezők többsége nem mexikói, hanem délebbi országokból igyekszik bejutni az Egyesült Államokba. Újdonság a migrációval kapcsolatban az is, hogy míg korábban többnyire egyedülálló férfiak próbálkoztak azzal, hogy bejussanak az Egyesült Államokba, jelenleg egyre több ember családostul érkezik a határhoz. (MTI)

További cikkek

hbs(400x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)