Nincs kiürítési terve a brüsszeli nemzetközi repülőtérnek

AC News 2017.03.24. Világ

Nincs kiürítési terve a brüsszeli nemzetközi repülőtérnek

Egy évvel a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren 16 emberéletet követelő robbantásos merénylet után sincs kiürítési terve a légikikötőt üzemeltető vállalatnak - közölte a La Libre Belgique című belga napilap egy szakszervezeti vezető nyilatkozatára hivatkozva.

b3 bejegyzeseknél(200x300)

A lap szerint Sandra Langenus, a repülőtéren is tevékenykedő szakszervezet titkára arról számolt be, hogy a légikikötő biztonságáért felelős csoport dolgozott ugyan védelmi intézkedéseken, de az épület egészére továbbra sincs evakuálási terv. Semmilyen intézkedés sem történt a személyzet megnyugtatására, nem magyarázta el nekik senki, mi a teendő hasonló esetben - mondta.

Sandra Langenus megjegyezte, hogy van olyan repülőtéri dolgozó, aki 23 éves munkaviszonya alatt egyszer sem vett rész tűzvédelmi oktatáson, nem gyakorolták sosem, mi a teendő egy tűzriadó esetén. Az alkalmazottak nem tudják, merre meneküljenek, nemhogy azt, hogyan segítsék az utasok menekülését - tette hozzá.

 

Brüsszelben szerdán az egy évvel ezelőtti terrortámadások áldozataira emlékeztek. Tavaly március 22-én a belga fővárosban először a Zaventem nemzetközi repülőtéren, majd fél órával később az európai uniós negyed közelében lévő Maelbeek metróállomáson hajtottak végre öngyilkos merényletet egy dzsihadista csoport tagjai. A két támadásban harminckét ember életét vesztette, és nagyjából háromszáznegyvenen megsebesültek, utóbbiak között két magyar állampolgár is volt. A támadások elkövetését az Iszlám Állam vállalta magára.

További cikkek

b3 bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)