Összeütközött két személyszállító vonat Ausztriában

Eleméry Máté 2018.02.12. Világ

Összeütközött két személyszállító vonat Ausztriában

Összeütközött két személyszállító vonat az ausztriai Niklasdorfban, a balesetben legalább egy ember meghalt, és akár húszan is megsérülhettek, közülük többen súlyosan - mondta el Lucas Kundigraber, a stájerországi vöröskereszt munkatársa hétfőn.

cba bejegyzeseknél(200x300)

    A rendőrség 22 sérültről - köztük három gyerekről - adott hírt. A halálos áldozat vélhetőleg egy nő, állampolgársága egyelőre nem ismert.

    A baleset helyszínére 19 mentőkocsi és két sürgősségi jármű érkezett, és további húsz járművet helyeztek készültségbe. A vonatok háromnegyed egy körül rohantak egymásba egyelőre ismeretlen okokból a Leoben körzetben található Niklasdorf vasútállomásának közelében. Az egyik szerelvény kisiklott, és legalább egy kocsi teljesen az oldalára borult.

    A Graz és Saarbrücken között közlekedő EuroCity vélhetőleg egy elővárosi gyorsvasútnak ütközött neki oldalról - mondta az Osztrák Államvasutak (ÖBB) egyik szóvivője az APA osztrák hírügynökségnek.

    A baleset és felsővezeték-károsodás miatt lezárták a Niklasdorf és Leoben közötti vasúti szakaszt. A távolsági vonatok kivárják a vágányzárat, a regionális szerelvényeket pedig elterelik. Az ÖBB honlapján azt írta, hogy 30-60 perces késésekkel kell számolni a térségben.

    Az osztrák vasúttársaság szerint fél három körül végeztek a mentési munkálatokkal. A sérülteket egy közeli kórházba szállították.

    Anton Lang stájer közlekedésügyi tisztségviselő "borzalmas szerencsétlenségként" beszélt a történtekről, és együttérzéséről biztosította az áldozatokat, valamint hozzátartozóikat. A szociáldemokrata politikus a baleset okának maradéktalan feltárását követelte, és megköszönte a mentőegységek munkáját.

További cikkek

cba bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)