Pokolgépek robbantak Kirkukban

Pataki József 2019.05.31. Világ

Pokolgépek robbantak Kirkukban

Pokolgépes merényletek sorozatát követték el csütörtökön az északkelet-iraki Kirkukban - jelentette az erbíli székhelyű Rudav kurd hírtelevízió, amely legalább hat halottról és 12 sebesültről tud.

b3 bejegyzeseknél(200x300)

A kirkuki kórház és a hadsereg kevesebb halálos áldozatról, de több sebesültről számolt be. A hadsereg közlése szerint hat házilagosan készített robbanószerkezet lépett működésbe szinte egyidejűleg a város különböző utcáin és sétányain, a biztonsági erőknek viszont sikerült még idejében hatástalanítaniuk további kettőt. A helyi sajtó beszámolt arról is, hogy a pokolgépek két bevásárlóközpontban, egy fagyizóban és egy hentesüzletben robbantak. A hatóságok felszólították a helyi lakosokat, hogy kerüljék el a robbantások térségét.

Egyelőre egyetlen terrorszervezet sem jelentkezett a merényletek végrehajtójaként, de átfogó katonai veresége ellenére az Iszlám Állam továbbra is aktív a térségben. Értesülések szerint a dzsihadistáknak sikerült újjászerveződniük az északkeleti fekvésű Hamrín hegyvidéken, amely az iráni határon átszeli Dijála, Szaláheddin és Kirkuk tartományokat. (MTI)

További cikkek

cba bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)