Robbantás történt a szentpétervári metróban

AC News 2017.04.03. Világ

Robbantás történt a szentpétervári metróban

Úgy tudni, legalább tíz ember meghalt, több tucatnyian megsérültek. A hatóságok bűncselekmény miatt nyomoznak, még nem nevezték terrortámadásnak a két bomba felrobbantását. Később egy harmadik, még fel nem robbant pokolgépet is találtak - írja a Pravda.

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT

Robbanás történt a szentpétervári metró két különböző állomásán, a Szennaja Ploscsagynál és a Tyehnologicseszkij Insztyitutnál hétfőn. Az orosz sajtó úgy tudja, hogy egy-egy vagont robbantottak fel, legalább tíz halálos áldozat van, eddig 50 sérültről tudnak, közülük többen életveszélyes állapotban vannak - számolt be az orosz portál.

A két robbantás után több az egész metróhálózatot és a felszínen több utat is lezártak. A hatóságok egyelőre annyit közöltek, hogy bűncselekmény miatt nyomoznak, nem nevezték terrortámadásnak a történteket. Magyar idő szerint délután 3-kor a rendőrség arról tájékoztatott, hogy egy harmadik, fel nem robbant pokolgépet találtak a Ploscsagy Voszsztanyija állomáson.

Több ember meggyulladt, lángra kapott a hajuk. A kocsikban és az állomáson sűrű füst volt. Azt mondták nekünk, hogy menjünk a kijáratok felé, de én ott maradtam, mert az egyik barátom egy olyan vagonban, amely mellett felrobbant a bomba - nyilatkozta egy szemtanú a lapnak.

A Pravdának több szakértő és nem hivatalos rendőrségi források is azt mondták, hogy a legvalószínűbb, hogy terrortámadás. Arról azonban nem nyilatkoztak, hogy kik lehettek az elkövetők.

A héten Szentpéterváron tartják meg az Oroszországi Media Forumot, amelyen Vlagyimir Putyin orosz elnök is jelen lesz. Az államfő jelenleg is a városban, Alekszandr Lukasenko belarusz elnökkel folytatott munkaebédet. Putyint azonnal értesítették a robbantásokról, aki sajtótájékoztatóján azt mondta, korai lenne még terrortámadásról beszélni.

Moszkvában hét évvel és öt nappal ez előtt volt hasonló támadás, akkor is a metróban robbantottak. A két öngyilkos merénylő 40 embert ölt meg, több mint százan sérültek meg. Szakértők szerint az orthodox szenthét miatt történik több terrortámadás a március végi, április eleji időszakban.

 

Az elmúlt hetekben több tömegtüntetés is volt Oroszországban a korrupció ellen. Két héttel ezelőtt letartóztattak több tucatnyi Putyin-ellenes tüntetőt és Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikust is.

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT