Szakadékba zuhant egy katonai teherautó Romániában

2017.06.30. Világ

Szakadékba zuhant egy katonai teherautó Romániában

Életét vesztette három román hivatásos katona, miután teherautójuk szakadékba zuhant egy Arges megyei hegyvidéki úton - közölte pénteken a román védelmi minisztérium.

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT

A baleset csütörtök éjszaka történt, amikor a 40-es campulungi hegyivadász zászlóalj négy járműve az erdélyi Nagysinken (Cincu) zajló nemzetközi hadgyakorlatról tartott hazafelé. A balesetet szenvedett, 13 katonát szállító jármű leghátul haladt a konvojban, amikor - egyelőre tisztázatlan okok miatt - egy éles kanyarban kisodródott az útról, és szakadékba zuhant.

A teherautó rakterében utazó katonák könnyebb-súlyosabb sérüléseket szenvedtek, egyikük pedig sértetlenül megúszta a balesetet. Az utastérben három katona beszorult a roncsok alá: őket csak órákkal később sikerült kiszabadítani, de már nem voltak életben.

Carmen Dan belügyminiszter a mentésben részt vevő alakulatoktól származó információkra hivatkozva azt állította: az első tanúvallomások szerint úgy tűnik, a teherautó fékrendszere hibásodott meg. Adrian Tutuianu védelmi miniszter ezt nem volt hajlandó megerősíteni, azt mondta, a baleset körülményeit a katonai ügyészség vizsgálja.
    Klaus Iohannis államfő együttérzését fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak, és mielőbbi felépülést kívánt a sérülteknek.

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT