Theresa May már ma bejelentheti lemondását

Pataki József 2019.05.24. Világ

Theresa May már ma bejelentheti lemondását

Saját pártjában is keresik annak lehetőségét, miként lehetne mihamarabb távozásra kényszeríteni Theresa May-t - írja a brit The Times. A brit kormányfő ezt már ma bejelentheti.

cba bejegyzeseknél(200x300)

Előkészíthetik Theresa May távozását azt követően, hogy a brit miniszterelnök szerda este találkozott és egyeztetett az 1922 Bizottság - a kormányzó Konzervatív Párt alsóházi frakciójának legbefolyásosabb szakpolitikai testülete - elnökével - írja a lap. A bizottságban egyeztettek a 2019-es választásokról, ennek kapcsán ismert, hogy May nem kíván részt venni a kampányban.

A lap úgy tudja, a bizottság elnöke pénteken ismét egyeztet a kormányfővel, ami a lap szerint előrevetítheti Theresa May távozását.  A The Times csütörtöki értesülése szerint May pártbeli szövetségesei is azzal számolnak, hogy Theresa May a Bradyvel tartott pénteki megbeszélés után ismerteti távozásának menetrendjét.

A brit kormányfő váratlan távozása mellett szól - Andrea Leadsom, az alsóház vezetőjének szerda esti lemondása mellett -, hogy pártjának több tagja csatlakozott a brexitnépszavazás második kiírásához. (MTI, ORIGO)

További cikkek

b3 bejegyzeseknél(200x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)