Több mint 110 ember halt meg a kolumbiai árvízben

AC News 2017.04.01. Világ

Több mint 110 ember halt meg a kolumbiai árvízben

A legfrissebb adatok szerint 112-en meghaltak, nagyon sokan megsérültek, és számosan eltűntek a délnyugat-kolumbiai Mocoában, amikor helyi idő szerint szombat hajnalban a heves esőzések következtében hirtelen két közeli folyó is megáradt és elöntötte a várost, írta a Híradó.hu.

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT

Az áldozatok számának emelkedését maga a kolumbiai elnök jelentette be az AFP szerint. Azt is bejelentette az Opanotícias hírportál szerint, hogy aktiválja a nemzeti vészhelyzet rendszert, hogy a segítség konnyebben és gyorsabban érjen a katasztrófa sújtotta településre – számolt be a Hiradó.hu az MTI-n kívül több más hírforrásra is hivatkozva.

A semana.com kolumbiai portál szerint a szerencsétlenségnek 174 sebesültje van. Sajtójelentések szerint a polgári és a katonai mentőcsapatok nagy erőkkel kezdték meg a mentést a tartományi fővárosban.

Az MTI szerint az árvíz és a sárlavina sokakat álmukban ért a 350 ezres lakosú városban, számos épületet és két hidat is megsemmisítve annak 17 kerületében. A halottak között sok a gyerek.

Carlos Iván Márquez, az ország katasztrófavédelmi hatóságának vezetője elmondta: a folyó éjféltájban áradt meg, és az áradat készületlenül érte a mit sem sejtő lakosokat a szombat reggeli órákban. Mentőalakulatok kutatnak túlélők után. Félő, hogy emelkedhet a halottak száma, tekintettel a sok eltűntre.

Helyi lakosok által az interneten közzétett felvételeken hatalmas területen rengeteg deszka, faházak maradványai és más törmelék látható. Juan Manuel Santos kolumbiai államfő bejelentette, hogy elhalasztja tervezett kubai útját, és még a nap folyamán a katasztrófa térségébe látogat.

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT