Újjáépülhet Calais dzsungele

AC News 2017.04.03. Világ

Újjáépülhet Calais dzsungele

Ismét menekültek százai gyülekeznek az észak-franciaországi Calais-ban, öt hónappal azután, hogy felszámolták az ottani tábort, a dzsungelt.

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

Ismét menekültek százai gyülekeznek az észak-franciaországi Calais-ban, öt hónappal azután, hogy felszámolták az ottani tábort, a dzsungelt. Segélyszervezetek szerint is több száz személyről van szó, s az érkezettek fele gyermek, akik szüleik nélkül jöttek. „Eritreaiak, szudániak tűntek fel a tengerpartnál. Befogadóközpont azonban nem áll a rendelkezésükre" – számolt be a Világ Orvosai segélyszervezet munkatársa, Amin Trouvé-Baghdouche a Guardian jelentése szerint. Megerősítette, hogy igen sok közöttük a 15-17 éves tinédzser.

Segélyszervezetek közlése szerint több sátrat építettek fel az erdőkben. „Az afgánok újra létrehozták a maguk jók elrejtett területeit" – közölte egy segélyszervezet munkatársa. Az egyetlen hely, ahol nem kell a szabad ég alatt éjszakázniuk, a katolikus segélyszervezet, a Secours Catholique központja. Más szervezetek 400-500-ra becsülik a Calais-ban tartózkodó menekültek számát. Szerintük a francia hatóságok nem léptek fel hatékonyan a menekültprobléma ellen. Gilles Debove helyi rendőr azt közölte, olyan, mintha időutazás részese lenne. 2014 áprilisában volt példa arra, hogy a városban 300-400 menekült volt. Később felépítették saját sátorvárosukat, amelynek létszáma a 10 ezret is elérte. Ezt bontották le tavaly novemberben.

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT