Zavargások törtek ki a kolerajárvány sújtotta zambiai fővárosban

Eleméry Máté 2018.01.12. Világ

Zavargások törtek ki a kolerajárvány sújtotta zambiai fővárosban

Zavargások törtek ki pénteken a zambiai főváros, Lusaka egyik zsúfolt nyomornegyedében, miután a héten a hatóságok kijárási tilalmat rendeltek el a súlyosbodó kolerajárvány miatt.

b3 bejegyzeseknél(200x300)

    Kanyama városnegyedbe rendőröket vezényeltek ki a zavargók megfékezésére. A randalírozók lezárták a városnegyed egyik fő utcáját, a rendőrök könnygázzal igyekeztek feloszlatni az összeverődött tömeget.

    Zambiában országszerte napok óta zárva tartanak az iskolák a járvány miatt, amely már több mint 60 ember halálát okozta. Kanyamában kedden rendeltek el kijárási tilalmat, betiltották a tömegrendezvényeket és az utcai árusítást. 

    A súlyos hasmenéssel és hányással járó, gyors kiszáradáshoz vezető betegség szeptember végén jelent meg a dél-afrikai államban az Egészségügyi Világszervezet (WHO) tájékoztatása szerint. 

    A zambiai egészségügyi minisztérium adatai szerint a kolerafertőzések túlnyomó részét a fővárosban regisztrálták. Lusakában mintegy egymillió embert oltanak be a betegség ellen, a WHO közlése szerint a vakcinák már megérkeztek Zambiába.

További cikkek

cba bejegyzeseknél(200x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)