ACNEWS

Világbajnoki botrány: ukrán legyőzte az oroszt, mégis kizárták

Illusztráció - pixabay
Illusztráció - pixabay
Olga Harlan olimpiai bajnok vívó győzelme után csak a kardját nyújtotta Anna Szmirnovának, mert nem akart kezet fogni az orosszal – "sportszerűtlen magatartásért" kizárták a világbajnokságról.
Hirdetés
Ad image

Aki nem hajlandó kezet fogni vívásban, kizárják a bajnokság további menetéből – ez a törvény.  A négyszeres ukrán kardvilágbajnok csütörtökön a nyolcaddöntőben 15:7-re legyőzte az orosz Anna Szmirnovát. A 23 éves sportoló semleges zászló alatt versenyezhetett Milánóban. Az ukrán sportminisztérium előző este engedélyt adott az ellenük való részvételre, ha az oroszok vagy a fehéroroszok semlegesként lépnek pástra.

Veresége után Szmirnova – okosan – nem volt hajlandó elhagyni a pástot, ha elhagyja, elismeri a vereségét, és vége. De várt, mert az ukrán nem volt vele hajlandó kezet fogni – és ez szabályellenes.  Amikor kinyújtott kézzel elindult feléje, Olga Harlan megrázta a fejét, és az orosz felé nyújtotta a kardját, igy akart elköszönni. Szmirnova ezután leült egy székre, és várt – aztán megengedték neki, hogy elhagyja a pástot, ígérve, kivizsgálják a sportszerűtlen esetet.

A világbajnokságon az orosz és fehérorosz vívók semleges sportolóként indulhatnak az egyéni versenyeken. Harlan korábba kijelentette, hogy szívesen vívna orosz nők ellen. Az Oroszország elleni harcot „minden fronton” meg kell vívni – mondta. De végül hiába győzött – képtelen volt sportszerű is lenni. Fekete lapot kapott – vagyis kizárták.

(via)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés