ACNEWS

Világbajnokságra és Európa Játékokra készülnek a tekvondósok

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Az év két kiemelkedő jelentőségű versenyére készülnek a magyar tekvondósok, akikre május végén, június elején világbajnokság, június és július fordulóján pedig az Európa Játékok vár.
Hirdetés
Ad image

„A bakui vébére viszonylag nagy, a lengyelországi multisport-eseményre pedig egyenesen óriási csapattal megyünk” – bocsátotta előre Patakfalvy Miklós, a koreai eredetű küzdősport ikonikus alakja, aki számottevő versenyzői múlt után jelenleg az általa alapított hazai szövetség tiszteletbeli elnökeként és az európai szövetség elnökségének tagjaként szolgálja szeretett sportágát.

A sportvezető nemrég tért vissza Szófiából, ahol a klubcsapat Eb-n az európai szövetség képviseletében, versenyigazgatóként volt jelen, de ott lesz az azeri fővárosban május 29. és június 4. között esedékes világbajnokságon is, a világszövetség fennállásának fél évszázados jubileuma alkalmából tartandó közgyűlésen, majd egy hónappal később a lengyelországi Európa Játékokon működik közre a versenyigazgatóság tagjaként.

„Mindkét világeseményen szép számban állnak rajthoz a mieink” – nyilatkozta az MTI-nek. „A vébén heten próbálnak szerencsét, köztük a Madridban élő és készülő 17 éves Márton ikrek, Luana és Viviana, akik immár a felnőttek között is képesek a helytállásra. Ott lesz kisebbik lányom, Patakfalvy Luca, továbbá Füredi Rebeka, a férfimezőnyben pedig a tokiói olimpián ötödikként végzett Salim Omar, bátyja, a szintén Los Angelesben készülő Salim Sharif, valamint Józsa Levente számít biztos magyar szereplőnek.”

A Krakkóban és környékén zajló 3. Európa Játékokon az említettek mellett jogot szerzett az indulásra Csáki Hanna, Patakfalvy Csenge és Bailey Kelen, s hozzájuk csatlakozhat még egy magyar tekvondós.

„Most kaptunk további egy plusz kvótát, eszerint pedig a nehézsúlyú Padla Orsolya is utazik Lengyelországba, ahol jelen állás szerint összesen tizenegy versenyzőnk teheti próbára tudását” – mesélte Patakfalvy Miklós. „Egészen fantasztikus és lelkesítő, hogy az amúgy is rekordlétszámú csapatunk ekkorára duzzadt, ennél fogva pedig csak öt kategóriában nem lesz honfitársunk a 16 súlycsoport közül. Mindez azért is nagy szó, mert az első Európa Játékokon csupán két magyar vett részt, a másodikon pedig mi sem lehettünk ott, mivel annak programjából kihagyták a tekvondót.”

Patakfalvy Miklós kitért rá, hogy a két világverseny előtt edzőtáborban, illetve többnyire klubjukban gyakorolnak a versenyzők a nagy feladatokra.

„Most jönnek hozzánk görögök, egy hétig lesznek itt Magyarországon, hogy segítsék a felkészülésünket, míg a mieink a sportágban nagyon eredményes szerbeknél edzőtáboroztak nemrég egy héten át. Itthon Mátraházán volt hasonló összejövetel, Telkiben pedig a minap edzőtovábbképzésen vettünk részt” – mondta.

Ami a külhoni magyarokat illeti, a Márton ikrek és a Salim fivérek is várhatóan a helyi klubjukban dolgozzák végig a vb előtti heteket, s Madridból, illetve Los Angelesből repülnek majd az azeri fővárosba.

„A Márton lányok a világversenyek előtt idehaza is megmutatják magukat, illetőleg Luca lányom május közepén szűk egy hétig az ikrek gyakorló vendége lesz a spanyol fővárosban annak is köszönhetően, hogy az ő klubedzőjükkel szintén nagyon jó kapcsolatot ápolunk. Biztos vagyok benne, hogy igen hasznos lesz a lányok közös gyakorlása, a napi két edzés” – jelentette ki a szakember. (MTI)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés