ACNEWS

Világháborúval riogat Zelenszkij

Zelenszkij szerint csalással nyert Putyin a választásokon Fotó: Ukrán Elnöki Hivatal sajtóosztálya / AFP
Zelenszkij szerint csalással nyert Putyin a választásokon Fotó: Ukrán Elnöki Hivatal sajtóosztálya / AFP
Zelenszkij sürgős figyelmeztetést adott ki, hogy más európai országok, például Németország is veszélybe kerülne, ha Oroszország győzne.
Hirdetés
Ad image

„A német kormány mostanra felismerte, hogy Oroszország közelebb fog kerülni Németországhoz, ha nem tartunk ki” – mondta Zelenszkij egy vasárnap este.

Az ukrán államfő hozzátette, hogy úgy tűnik számára, hogy Olaf Scholz német kancellár „megérti ezt a kockázatot”. És ez egyértelműen a harmadik világháborúhoz fog vezetni. Zelenszkij hozzátette, hogy nem tudja megmondani, hogy egy Ukrajna feletti győzelem után Oroszország először Németország, Lengyelország vagy a balti államok ellen fordulna-e.

Az ukrán államfő további segítségért folyamodott országa számára. Ukrajna számára nagyon fontos a partnerek minden támogatása, „hogy Ukrajnának ne legyen az az érzése, hogy egyedül van”. Németországnak és más országoknak meg kellene mutatniuk, hogy Ukrajnának „igaza van-e a véleményében, és Oroszországot vissza kell-e szorítani”.

A Taurus cirkálórakéták Németországból Ukrajnába történő szállítása körüli huzavonával kapcsolatban Zelenszkij elmondta, hogy ez „téma” volt a Scholzcal folytatott megbeszéléseiben. A tárgyalások állásáról nem kívánt bővebben nyilatkozni. Hangsúlyozta azonban, hogy „aligha segítene” Németországnak, ha fontos fegyvereket tartana meg magának ahelyett, hogy azokat Ukrajna rendelkezésére bocsátaná az Oroszország elleni harcban – írja a krone.at.

Zelenszkij emlékeztetett arra is, hogy Németország sokáig nem vette elég komolyan Oroszország Ukrajna elleni agresszióját. „Csalódott voltam a német politikában, amely a Krím megszállásakor nem játszotta azt a szerepet, amelyet Ukrajna, Európa és a világ megérdemelt volna” – mondta Zelenszkij, utalva az ukrán félsziget 2014-es orosz annektálására.

Február 24-én van a háború kezdetének második évfordulója.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés