ACNEWS

Villámcsapás ölt meg öt gyereket – újraélesztették őket

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
Fatális baleset történt egy csehországi gyereknapi rendezvényen, amikor kitört a vihar, és többen egy fa alá menekültek.
Hirdetés
Ad image

A cseh rendőrség szóvivője szerint, a szerencsétlenséget az okozta, hogy pont abba a fába csapott a villám, ami alá sokan – köztük gyerekek – a vihar elől menekültek. Összesen 18-an sérültek meg a viharban, közülük kilenc fiatal. A 2 és 16 év közötti gyerekek közül ötöt eszméletlenül találták meg a földön, égési sérüléseik nem voltak és nem kellett megműteni őket – írta az MTI. Eszerint a baleset Liberec Vratislavice nad Nisou városrész kastélyparkjában tartott rendezvényen történt. A sérülteket újraélesztés után a környező kórházakba szállították.

Egy gyereket helikopterrel vittek a prágai Motol egyetemi klinikára. De a viharok az ország más pontjain is fennakadásokat okoztak. Nyugat-Csehországban több folyó is megáradt. Plzen városának lakóit a hatóságok felszólították, hogy maradjanak távol a partoktól. A Plzen és Strakonice közötti vasútvonalat földcsuszamlások miatt kellett lezárni – írta a Telex.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés