ACNEWS

Vízbe fojtottuk a horvátok világbajnoki reményeit

MTI/ Koszticsák Szilárd
MTI/ Koszticsák Szilárd
A magyar férfi vízilabda-válogatott magabiztosan nyert az Európa-bajnok Horvátország ellen a fukuokai olimpiai kvalifikációs világbajnokság férfi vízilabdatornáján, így gyakorlatilag megnyerte csoportját.
Hirdetés
Ad image

A magyaroknál kilenc játékos is feliratkozott a gólszerzők közé. Varga Zsolt együttese így szinte biztos csoportelső, azaz közvetlenül jut majd a jövő keddi negyedöntőbe. A magyarok pénteken a brazilok helyére nem sokkal a vb előtt beugró argentinok ellen zárják a csoportkört, míg a horvátok Japánnal játszanak. A vb-ről a két döntős kvótát szerez a jövő évi párizsi olimpiára.

A két csapat legutóbb a zágrábi világkupa-selejtezőben találkozott, akkor a hét gólt szerző Zalánki Gergő vezetésével 13–10-re nyertek a magyarok. A tavalyi spliti Európa-bajnokság döntőjében 10–9-re a házigazdák diadalmaskodtak, míg a 2021-es tokiói olimpia negyeddöntőben a hétgólos Manhercz Krisztián remeklésével 15–11-re nyert a magyar együttes. A vb-ken a legutóbbi két összecsapást a horvátok nyerték, 2017-ben a margitszigeti fináléban 8–6-ra, 2019-ben Kvangdzsuban pedig a bronzmeccsen 10–7-re győztek.

MTI / Fotó: MTI/ Koszticsák Szilárd

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés