ACNEWS

Vonatbaleset helyett gyilkosság történt

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
A rendőrség nem felejt. Aljas indokból elkövetett emberölés bűntette miatt vádat emelt két, kidobóként dolgozó férfival szemben.
Hirdetés
Ad image

A vádirat szerint a két vádlott kidobóként dolgozott egy kecskeméti diszkóban, ahová 2000. október 1-én, hajnalban vendégként a sértett férfi megérkezett. Nem sokkal később az egyik kidobó odament hozzá, hogy eltávolítsa a szórakozóhelyről. Emiatt köztük szóváltás, majd dulakodás alakult ki, melynek során a kidobó ököllel, valamint viperával megütötte a férfit.

A dulakodásra felfigyelt a társa, akivel együtt két oldalról karon ragadták az áldozatot, és a diszkó főbejáratához vezették, miközben többször megütötték. A főbejáratnál a két kidobó közrefogta és tovább vezette a sértettet. Menet közben a férfi a viperával még a fejét megütötte. A bántalmazásoktól a férfi eszméletét vesztve összeesett.

A kidobók a bántalmazás miatti büntetőjogi felelősségre vonás elkerülése érdekében úgy döntöttek, hogy az eszméletlen férfit nem hagyják életben, az ölést vonatbalesetnek fogják álcázni. Ennek érdekében a magatehetetlen áldozatot a közeli vasútvonalhoz vitték, és a sínek közé fektették olyan testhelyzetben, mintha aludna. A gyilkosok bíztak abban, hogy a vonatgázolás okozta sérülések elfedik a bántalmazások nyomait is. Az elkövetők számításának megfelelően a magára hagyott sértettet egy menetrend szerinti vonat elgázolta, amitől a férfi a helyszínen azonnal életét vesztette.

A főügyészség a két férfit előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés bűntettével vádolja és velük szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. A letartóztatásban lévő vádlottak bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni – írja az ugyeszseg.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés