ACNEWS

Prigozsin felüti a fejét a sivatagban: reszkess Afrika

Fotó: Képernyőkép
Fotó: Képernyőkép
Jevgenyij Prigozsin Wagner-főnök az oroszországi sikertelen lázadása óta először jelentkezett be videóban, ami arra utal, hogy Afrikában van.
Hirdetés
Ad image

A Wagner zsoldoscsoporthoz kapcsolódó Telegram-csatornákon közzétett videón Prigozsin harci felszerelésben látható a sivatagban, és azt mondja, rémálommá teszi a banditák életét, és még azt is, hogy a sok reszketés után a csoport végül boldoggá és „szabadabbá” teszi Afrikát. Hadseregének vélhetően több ezer harcosa van a kontinensen, ahol jövedelmező üzleti érdekeltségei vannak.

Prigozsin katonái olyan országokban vannak, mint Mali és a Közép-afrikai Köztársaság – ahol jogvédő csoportok és az ENSZ háborús bűncselekmények elkövetésével vádolja őket.

Az Egyesült Királyság a múlt hónapban szankciókat vezetett be a Wagner közép-afrikai műveleteinek két vezetője ellen, mivel kínzással és civilek megölésével vádolta őket. A harcosokat az USA azzal is vádolta, hogy illegális aranyüzletekkel gazdagodtak a kontinensen – írja a BBC.

A videóban Prigozsin azt mondja, hogy a Wagner ásványkincsek után kutat, valamint iszlamista fegyveresek és más bűnözők ellen harcol.

„Dolgozunk. A hőmérséklet +50 – minden úgy van, ahogy mi szeretnénk. A Wagner PMC felderítő és kutató akciókat hajt végre, Oroszországot még nagyobbá teszi minden kontinensen, Afrikát pedig még szabadabbá” – mondta, Hozzátéve:

„Igazság és boldogság – rémálommá tesszük az ISIS, az Al-Kaida és más banditák életét”.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés