ACNEWS

Wagner-vezér: orosz vereség és forradalom lesz

Fotó: Prigozsin / képernyőkép
Fotó: Prigozsin / képernyőkép
Oroszországban az 1917-es forradalmakhoz hasonló, polgárháborúba torkolló zavargások fenyegetnek - mondta Prigozsin.
Hirdetés
Ad image

A kelet-ukrajnai Bahmut városának hónapok óta vitatott és a kijevi vezetés és több ukrán katonai blogger által továbbra is tagadott elfoglalásának bejelentése után a Wagner zsoldoscsoport vezetője vereségre és forradalomra figyelmeztet Oroszországban.

Ha az egyszerű oroszok gyermekei továbbra is koporsókban térnek haza, amíg az elit gyermekei külföldön sütkéreznek, akkor Oroszországban az 1917-es forradalmakhoz hasonló, polgárháborúba torkolló zavargások fenyegetnek – fejezte ki aggodalmát a 61 éves Prigozsin a Telegram-csatornáján közzétett interjúban. Ukrajna megpróbálja majd bekeríteni keleten Bahmut városát és megtámadni a Krím-félszigetet – mondta.

„Valószínűleg ez a forgatókönyv nem lesz jó Oroszország számára. Tehát fel kell készülnünk egy kemény háborúra” – mondta Prigozsin az interjúban. „Olyan állapotban vagyunk, hogy kurvára elveszíthetjük Oroszországot – ez a fő probléma”

„Ki kell hirdetnünk a hadiállapotot” – mondta.

Moszkva kitart a katonai célok mellett. A Kreml szerint nem érdeke az ukrajnai konfliktus befagyasztása. Oroszország a végsőkig folytatja a különleges katonai műveletet, amíg nem érvényesíti érdekeit és nem éri el céljait – akár a harcok során, akár „más rendelkezésre álló eszközökkel” – közölte szerdán Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője. Moszkva a háborút „különleges katonai műveletnek” nevezi továbbra is.

Peszkov szerint jelenleg nincs jele a békés megoldás lehetőségének- irja a krone.at. A Kijevvel való tárgyalások azért lehetetlenek, mert maga az ukrán vezetés „megtiltotta, hogy bármiféle tárgyalást folytassanak Oroszországgal”. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ugyanis a tárgyalások előfeltételeként az orosz csapatok kivonását nevezte meg a megszállt területekről.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés