ACNEWS

Zaklatásról mesélt Básti Juli fia

Hirdetés
Ad image

Egymást tapossák az emberek Londonban, hogy lássák ezt a darabot. Puskás Samu, most Budapesten mutatja be az Ártatlanság vélelmét.

Puskás Tamás, és Básti Juli fia, Samu rendezőként debütál hamarosan a Centrál színházban. A darab, Londonban már hatalmas sikert aratott, olyannyira, hogy a rendező nem is láthatta színpadon. A történet viszont annyira megtetszett neki, hogy eldöntötte: muszáj bemutatnia a magyar közönségnek.

„Olyan hisztérikus érdeklődés övezte, hogy komoly igyekezetünk dacára sem tudtunk rá jegyet szerezni, így aztán a londoni Nemzeti Színház könyvtárában megvettük a szövegkönyvet. Rögtön bebizonyosodott, hogy az angol közönség rajongása alapos, a darab elementáris erejű. A Centrál azonnal megkezdte a jogigénylést” – kezdte a nem mindennapi történetet Puskás Samu, majd elárulta, hogy eredetileg az édesapja vitte volna színre, a borzalmas zaklatásról szóló történetet.

„Az előre kijelölt idősávban nagyszínpadi, rendezői elfoglaltságai miatt a kérdés csak az volt, édesapám helyett ki rendezi meg a darabot a kisszínpadon? Ekkor kért fel engem a munkára. Bizton állíthatom, hogy ez eddigi éltem legizgalmasabb és legkomolyabb feladata. Április 29-én lesz a bemutató.”

A darab egy ügyvédnőről szól, aki szexuális abúzussal vádolt embereket véd. Mivel nagyon jó ügyvéd, ezért sok perben sikerül felmentetnie a vád alól az ügyfeleit. Aztán összejön egy másik ügyvéddel, hirtelen egymásnak esnek, majd randizni kezdenek. Egy vacsora után otthon egymásnak esnek az ágyban, de a nő rosszul lesz. A férfi viszont annyira beindul, hogy nem tud leállni, hiába kéri a nő, hogy ne… Kirohan a lakásból, majd feljelenti a férfit szexuális abúzusért.

Básti Juli gyerekei Samu és Dávid egyébként igazi világlátott fiatal művészek. A két srác nem itthon tanulta a szakmát, hanem a tengerentúlon, ahol az egészséges testvéri párbaj mellett, egymásra voltak utalva.

„Mire elvégeztem az egyetemet, öcsém pont leérettségizett, így közösen vágtunk bele a kalandba. Mindkettőnket felvettek a New York Film Academy firenzei campusára, ahol egy osztályba jártunk, fél évre rá pedig vaskos ösztöndíjjal felvételt nyertünk Los Angelesbe, ahol másfél évig tanultunk. Így hát Amerikából jöttünk, híres mesterségünk címere: filmszínész” – mesélte Samu a Pepita magazinnak.

„Azt gondolom egész kivételes bajtársi szövetség a mienk, le is szögeztük, hogy egyedül nagyságrendekkel küzdelmesebb lett volna ez a pár év. Dávid a legjobb barátom, ebben ez idő alatt csak mégbiztosabb lettem!”

A teljes interjú ITT olvasható.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés